Sivil toplum kuruluşları

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Sivil toplum kuruluşları devletin ulaşamadığı yerlerde vatandaşların yardımına koşmak ve kimi zamanda gerek devlet gerekse diğer kurumların vatandaşlar üzerindeki olumsuz olabilecek etkilerine karşı halkı savunmak karşı bir güç oluşturmaktır. Sivil toplum kuruluşları denilince akla ilk olarak yardım kuruluşları ve sendikalar gelmekteler. Sivil toplum kuruluşları genellikle devletten kısmi yardım alan desteğini halktan alan kuruluşlardır.
Yöneticileri genellikle kendi üyeleri arasından seçilirler. Üyeleri oldukça geniş kitlelere ulaşabilen sivil toplum kuruluşlarının yönetimleri oldukça zor ve sorumluluk gerektiren bir durumdur. Sivil toplum kuruluşları arasında dernekler, odalar, birlikler , vakıflar başta gelmekteler. Genellikle meslek grupları tarafından kurulan sivil toplum örgütleri farklı alanlardaki bireyler tarafından oluşturulabilmektedir.
Birçok sivil toplum örgütüne üyelik isteğe bağlı olmakla beraber bazı meslek guruplarında üyelik mecburi olabilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
İnternet hızla yayılmakla beraber bir çok internet sitesi açılmış durumda.bloglar,forumlar ve diğer türlü siteler.Günden güne insanlar kişisel blogarı açıyorlar.Sizlere taner adlı bir internet kullanıcısının açtığım adına taner blog adı verdiği blogu gezmenizi tavsiye ediyorum.

statik

Sağlık Bilgileri Statik Regülatör
 
makinesi | hemen çevir | icra | Firefox E-Book Reader | havlu kenarı danteli örnekleri | ilahi dinle