Tek Katlı Prefabrik Evler

26 Ağustos 2010 Perşembe

Tek katlı prefabrik evler, küçük bir prefabrik yapıya ihtiyaç duyan kişilerin sıklıkla tercih ettiği prefabrik ev modelidir. Tek katlı prefabrik evlerin hem boyutlarının hem de prefabrik fiyatları uygun olması bir çok kişinin dikkatini çekmekte ve prefabrik ev sektöründeki firmalardan en çok istenen prefabrik yapı çeşitlerinden bir tanesidir.

Çevre uyumu oldukça iyi olan tek katlı prefabrik evler ayrıca ferah iç mekan avantajıyla da müşterilerin sıklıkla bilgi aldığı ve sipariş verdiği prefabrik ev modelidir. Ülkemizde 1999 depreminin ardından yükselişe geçen ve deprem kuşağında bulunan ülkemizde sağlıklı yapılara sahip olmak isteyenlerin ilgi gösterdiği prefabrike yapılar verilen siparişin ardından kısa sürede hazırlanmakta ve belirlenen araziye montajı gerçekleşmektedir.

Tek katlı prefabrik yapılar bir çok prefabrike yapı üretene şirketin en çok satışını yaptığı modellerden bir tanesidir. Tek katlı prefabrik yapılar en ufak 30 m2 civarında olarak müşterilere sunulmaktadır. Genelde 1 adet mutfak, 1 adet banyo, 1 adet oturma odası ve 1 adet yatak odası bulunan bu tek katlı prefabrik yapılar müşterilerin ihtiyacına ve isteğine göre değişik şekillerde ve boyutlarda dizayn edilip teslim edilebilmektedir. 40m2 olarak başlayan tek katlı prefabrik evlerin büyüklüğü isteğe göre xxxx m2‘ye kadar çıkabilmektedir. Lüks tek katlı prefabrik ev olarak bilinen bu evler daha çok lüks bir hayat sürmek isteyen ve prefabrik içerisinde uzunca bir süre kalacak kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Prefabrik konteyner evlerin fiyatları metrekare üzerinden hesaplanmaktadır. Tek katlı prefabrik evlerin metrekaresi 120$ civarında başlamakta ve bu fiyat istenilen özelliklere ve lüks ihtiyaçlara göre artış göstermektedir. Prefabrik ev siparişi veren kişiler çalıştıkları firmadan prefabrik ev çevresinin peyzaj düzenlemesinin de yapılmasını isteyebilmektedir. Peyzaj düzenlemesi olmayan prefabrike evler bulunduğu ortamda çok iyi görünmeyecektir. Tek katlı prefabrik ev yaptırmak istyen kişiler peyzaj düzenlemesi hakkında da bilgi alırlarsa bu onların yararına olacaktır.

Tek katlı prefabrik evler hem ısı yalıtımı hem ergonomik hem de taşınabilir olması bir çok kişinin bu tür evlere yönelmesine neden olmaktadır. Tek katlı prefabrik evlerin fiyatları normal betonarme evlere göre oldukça düşük olması da kişilerin bu tür evleri tercih etmesinde büyük bir etken olmaktadır. Avantajlarının yanı sıra prefabrik evler dezavantajlara da sahiptir. Ömürlerinin normal betonarme binalara nazaran daha kısa olması ve fırtınalarda zarar görebilme ihtimali prefabrik ev alacakların düşünmesi gereken noktalardır.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çünkü sağlam prefabrik ev yapan firma sayısı çok az, çoğu sahte ve kalitesiz veya müşterinin parasını alıyor sonra piyasadan kayboluyor.. Tabi bu firmalara dikkat etmke lazım unutmayın..
http://www.karmod.com

Yorum Gönder

 
 
 
İnternet hızla yayılmakla beraber bir çok internet sitesi açılmış durumda.bloglar,forumlar ve diğer türlü siteler.Günden güne insanlar kişisel blogarı açıyorlar.Sizlere taner adlı bir internet kullanıcısının açtığım adına taner blog adı verdiği blogu gezmenizi tavsiye ediyorum.

statik

Sağlık Bilgileri Statik Regülatör
 
makinesi | hemen çevir | icra | Firefox E-Book Reader | havlu kenarı danteli örnekleri | ilahi dinle