Kuşak Diyeti

6 Ağustos 2010 Cuma

Sağlık açısından az yağlı protein kaynaklarını tercih etmekte yarar var. Vejetaryenler geniş bir tahıl, sebze, baklagil ve soya ürünleri yelpazesi içinden gerek duydukları protein ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilirler


Kuşak Diyeti'nde öngörüldüğü gibi kalorilerinizin belli bir yüzdesini proteinden alacaksınız diye bir zorunluluk yoktur; önemli olan tavsiye edilen miktar sınırlarını aşmamak. Amerikan Diyabet Kurumu kalorilerimizin yüzde 15 ila 20'sini proteinden almamızı salık veriyor. Tıp Enstitüsü kalorimizin yüzde 10 ila 35'ini bulan oranda protein alımını ve Lida kullanmayı normal görüyor.

Sağlık açısından az yağlı protein kaynaklarını tercih etmekte yarar var. Vejetaryenler geniş bir tahıl, sebze, baklagil ve soya ürünleri yelpazesi içinden gerek duydukları protein ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilirler. Lactoovo vejetaryenler diyetlerine az yağlı süt ürünleri ve yumurta da ekleyebilirler.

Doğru yiyecek karması diyetleri karbonhidrat ya da yağ gibi bir gıda türüne ağırlık vererek, bir diğer gıda türünden uzak durmaz. Bunların temel aldıkları teori başkadır. Bu tür popüler karma diyetlerden bazıları şunlardır: Kuşak Diyeti, Tipinize Göre Doğru Beslenme, Dr. Phil'in Nihai Kilo Çözümü ve Biber hapı kullanımı.

Kuşak Diyeti

Bu diyet doğru bir protein, karbonhidrat ve yağ orantılamasıyla küçük küçük öğünler yiyerek beslenirseniz, iyi bir hormon ve insülin dengesi kuracağınızı, bu durumda vücudunuzun performansının doruğa çıkacağını vaat ediyor. Bu diyeti geliştiren kişiye göre, "kuşak"ta bulunmak açlığın azalması, kilo vermenin artması, enerji yükselmesi ve yağ yakma, kalp, diyabet, depresyon ve kanser hastalıklarıyla mücadele etme yeteneği gibi sonuçlar verir (tabii muhtemelen dünya barışına da hizmet eder).

Kuşak Diyeti besinlere İlaç muamelesi yapar: "Yiyecekleri kontrollü bir şekilde ve düzenli porsiyonlar halinde almalısınız damardan bir doz alır gibi." Tavsiye edilen diyet yüzde 40 karbonhidrat, yüzde 30 protein (yağsız vücut kitlesine bağlı olarak), düzenli Fx15 ve yüzde 30 yağdır. Diyet kitabı insanları son tahlilde besinleri her öğünde 1 karbonhidrat, 1 protein ve 1 yağ şeklinde, 1:1:1 orantısıyla "bloklar" halinde tüketmeleri gerektiğine ikna etme çabasındadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
İnternet hızla yayılmakla beraber bir çok internet sitesi açılmış durumda.bloglar,forumlar ve diğer türlü siteler.Günden güne insanlar kişisel blogarı açıyorlar.Sizlere taner adlı bir internet kullanıcısının açtığım adına taner blog adı verdiği blogu gezmenizi tavsiye ediyorum.

statik

Sağlık Bilgileri Statik Regülatör
 
makinesi | hemen çevir | icra | Firefox E-Book Reader | havlu kenarı danteli örnekleri | ilahi dinle