Gece Terlemeleri

23 Mart 2010 Salı

Gece terlemesi sık karşılaşılan sorunlardan biridir.Hemen herkes gündüz veya geceleyin uyku esnasında terleyebilir.Bu anormal bir durum değildir.Sağlıklı bir insan günde 500-1000 ml kadar vücudundan ter atmaktadır.Terlemin hastalık belirtisi olabilmes için geceleyin terlemenin yatak örtüsü ıslatacak kadar çok olması ve insanı uyandıracak şekilde olması gerekir.Terleme sebebiyle uyananlar kendilerini aşırı ateşli hissebilir yada aşırı üşüme ve titreme olabilir.Gece terlemesine sebebiyet veren bir çok hastalık mevcuttur.

Tüberküloz
Gece terlemesi denilince akla ilk gelen hastalıklarından biri tüberküloz hastalığıdır.Hastada öksürük,halsizlik,kilo kaybı,kusma ve aşırı terleme vardır.

Lenfoma
Lenfoma hastalığı haftalarca süreyle yüksek ateşle beraber gece terlemeleri olabilir.Dalakta büyüme meydana gelir.

Menapoz
46-56 yaşları arasındaki kadınlarda gece terlemesi var ise menapozla ilgili bir durum olması mümkündür.Adet görmenin kesilmesiyle birlike uykusuzluk,çarpıntı gibi belirtiler ile beraber geceleri aşırı terlemelerede sebep olabilir.

Şeker Hastalığı
Şeker hastalığı olan insanlarda gece vakti kan şekeri düşmesi aşırı terlemeye yok açabilir.Gündüzleri yüksek dozda insülim alan hastalarda gece terlemeleri artabilir.

İlaçlar
Ateş düşürüvü ve ağrı kesici olarak kullandığınız ilaçlarda terlemeye sebep olabilir.Alkol v e baharatlı yiyeceklerde gece terlemeye neden olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
İnternet hızla yayılmakla beraber bir çok internet sitesi açılmış durumda.bloglar,forumlar ve diğer türlü siteler.Günden güne insanlar kişisel blogarı açıyorlar.Sizlere taner adlı bir internet kullanıcısının açtığım adına taner blog adı verdiği blogu gezmenizi tavsiye ediyorum.

statik

Sağlık Bilgileri Statik Regülatör
 
makinesi | hemen çevir | icra | Firefox E-Book Reader | havlu kenarı danteli örnekleri | ilahi dinle